Basisschool De Veenvogel

Kennismaking en rondleiding

De Veenvogel is een samenwerkingsschool met een brede identiteit. Wij vertellen u graag hoe we met kinderen, ouders en leerkrachten vormgeven aan het samen leren, werken en groeien in een gestructureerde en uitdagende leeromgeving. U bent van harte welkom op onze school!

Onze informatieavond houden wij op woensdag 5 maart 2025, aanvang 19.30.
Kunt u deze avond niet of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Maak dan een afspraak.
Onderwijs aan nieuwkomers
Leerlingen die voor het eerst naar Nederland komen gaan binnen WIJ de Venen naar een Regionale taalschool.
De Regionale taalschool valt onder het bestuur van SCOPE scholengroep.
Hieronder staat kort beschreven over de Regionale taalschool:
De regionale taalschool is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met onderwijsbesturen en drie gemeenten in de regio (Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop). Deze taalschool is bedoeld voor alle nieuwkomers. U kunt dan denken aan de kinderen asielzoekers, statushouders, vluchtelingen, arbeidsmigranten en andere kinderen in de basisschoolleeftijd die de Nederlandse taal niet spreken. Voorwaarde is dat zij nog geen jaar in Nederland wonen. Deze kinderen krijgen hier minimaal 3 maanden en maximaal 1 jaar fulltime taalonderwijs, zodat ze daarna in een reguliere school hun plekje kunnen vinden. Het bestuur van SCOPE Scholengroep verzorgt deze Regionale Taalschool. De kinderen stromen uiteindelijk uit naar scholen in het dorp waarin zij wonen en worden aangemeld bij een school (of een van de scholen) in het dorp waar ze wonen.

AANMELDEN
Wanneer uw kind 4 jaar wordt in het schooljaar 2024-2025, vinden wij het prettig als u uw kind z.s.m. wilt aanmelden. Op deze website kunt u het aanmeldformulier downloaden.

Wanneer uw kind 4 jaar wordt in het schooljaar 2025-2026, vinden wij het prettig als u uw kind wilt aanmelden voor uiterlijk 1 april 2025. Vanaf deze datum gaan wij de groepsindelingen voor het schooljaar 2025-2026 maken. Op deze website kunt u het aanmeldformulier downloaden.

2024 Basisschool De Veenvogel

Powered by BasisOnline